PROMOCJA KSIĄŻKI

JAK ZDROWO I ŚWIADOMIE SIĘ ODŻYWIAĆ?

Spotkanie autorskie z Dorotą Łapą i Natalią Chromińską
autorkami książki WY_DOBRZE_JECIE 2.0.

Czas i miejsce spotkania: 14 maja 2019 r., godz. 18.00, Miejska Biblioteka Publiczna im. Adama Tomaszewskiego w Kościanie

Miejska Biblioteka Publiczna im.Adama Tomaszewskiego w Kościanie

Okazało się, że mieszkańcy tych regionów hołdują naturalnemu ruchowi, znaleźli swój sposób na stres, wypracowali odpowiednie podejście do życia (poprzez np. pasje), ważne jest dla nich naturalne pożywienie (nie wytwarzane z półproduktów), odczuwają też dużą potrzebę przynależności (dobre jakościowo, zdrowe relacje międzyludzkie).

Dorota Łapa, która z zawodu jest dietetyczką, opowiedziała o tym, dlaczego warto zastanowić się nad tym, co i jak jemy. Jedzenie ma ogromny wpływ na nasze życie, a zdrowe jedzenie nie musi oznaczać, że jest mało smaczne. O czym obie panie przekonują w książce „Wy_dobrze_jecie 2.0”, w której można znaleźć przepisy na zdrowe i smaczne potrawy. Książka dostępna będzie wkrótce w wypożyczalni biblioteki.

tekst: Barbara Leśniak
/Dział Instrukcyjno-Metodyczny/

Książkę można kupić w:

Czy trzeba się zepsuć, żeby zacząć dbać o swoje zdrowie? Od tego pytania rozpoczęło się spotkanie z Natalią Chromińską i Dorotą Łapą, autorkami książki „Wy_dobrze_jecie 2.0”. Panie opowiedziały o swoich doświadczeniach i drodze do zdrowego, ale przede wszystkim świadomego odżywiania.

Natalia Chromińska podkreślała, że warto się wsłuchać w głos swojego ciała, które zawsze daje nam znać, ze coś jest nie tak. Warto bowiem spoglądać na człowieka całościowo. Zgromadzeni na spotkaniu dowiedzieli się o istnieniu tzw. „blue zones” (niebieskie strefy), czyli rejonów na kuli ziemskiej, na których żyje najwięcej stulatków.

Miejska Biblioteka Publiczna im.Adama Tomaszewskiego w Kościanie

Copyright © 2018-2019 Fundacja na rzecz wspierania integralnego rozwoju człowieka „Dobrostan”. All Rights Reserved.