2. PROMOWANIE i WSPIERANIE EDUKACJI W ZAKRESIE ZDROWEGO STYLU ŻYCIA

Fundacja „DOBROstan” wraz z Centrum „Orkiszowe Pola” zorganizowała cykl 12 wykładów

CYKL WYKŁADÓW

PO_ZDROWIE_nia Z KUCHNI

Czas i miejsce: 25 września - 11 grudnia 2018
Centrum Naturalnego Odżywiania i Terapii "Orkiszowe Pola"

Współcześnie, w czasach ogromnej industrializacji, urbanizacji, rozwoju ekonomicznego i globalizacji, zmniejszenia się aktywności fizycznej, ogromne znaczenie ma fakt czym się odżywiamy i w jaki sposób to robimy. Stąd pomysł na PO_ZDROWIE_nia Z KUCHNI – projekt, który dotyczył edukacji w zakresie odżywiania wspierającego profilaktykę zdrowotną w chorobach cywilizacyjnych. Fundacja "Dobrostan" we współpracy z Centrum Naturalnego Odżywiania i Terapii "Orkiszowe Pola" zorganizowała i przeprowadziła cykl 12 spotkań edukacyjnych, związanych z profilaktyką najczęściej występujących obecnie chorób. Na cykl złożyły się trzy moduły – każdy dotyczący jednej grupy chorób: związanych z otyłością̨ i nadwagą, chorób układu krążenia oraz chorób przewodu pokarmowego.

Głównym celem projektu był wzrost świadomości mieszkańców Poznania w zakresie aktywnego wpływania na swoje zdrowie, a w efekcie zrewidowanie dotychczasowych nawyków żywieniowych, które mogły sprzyjać rozwojowi chorób.

Miejsce akcji - oczywiście zaprzyjaźnione Orkiszowe Pola.

Szczegóły na ulotce!

Współfinansowanie ze środków finansowych z Urzędu Miasta Poznania.

Copyright © 2018 Fundacja na rzecz wspierania integralnego rozwoju człowieka „Dobrostan”. All Rights Reserved.